Cu se suspendă firma ?

Dosarul se aprobă de către ONRC doar dacă aveţi toate declaraţiile fiscale depuse şi toate datorille către bugetul statului achitate şi nu aveţi salariaţi.
Documentele necesare pentru ONRC sunt :
1.Hotărârea AGA (model aici) nu folositi diacritice că se taxează
2.Numărătorul(contorul) de caractere (cuvinte) pentru taxarea la M.O. ptr. hotărârea AGA vezi aici cum
3 Completarea cererii tip ONRC şi al OPIS-ului acesteia de la pag.2 link
4.Completarea declaraţiei tip pe proprie răspundere art 5 alin 1 lit a  model 1 dacă nu aveţi punct de lucru său model 3 dacă există punct de lucru(model 1aici ) si model 3 aici
5.Certificat constatator cu privire la sediul social
6.Certificat constatator cu privire la punctul de lucru
7.Taxă de timbru
8.Taxă M.O.

Operatorul de la ghişeu va scoate o fişă semnal în care apare situaţia firmei dvs în relaţia cu Reg.Comerţului şi Administraţia financiară şi,în funcţie de asta,vă mai poate solicita şi alte documente.
Trebuie să aveţi depuse toate situaţiile financiare la Administraţia Financiară şi la Registrul Comerţului!
Preţul tuturor formalităţilor poate ajunge până la 350 lei,în funcţie de taxa de la M.O, dacă va depuneţi singur dosarul .
În termen de cinici zile de la data acceptării dosarului ,ONRC emite Hotărârea de suspendare şi Certificatul constatator
    Şi în caz de suspendare trebuiesc depuse declaraţiile 100 şi 300 pe zero la fisc şi bilanţurile anuale
          Dacă nu doriţi să mai transmiteţi declaraţiile 100 şi 300 trebuie să solicitaţi acordarea regimului derogatoriu ,prim depunerea unei cereri la Administraţia Financiară .Model aici      În cazul în care nu aţi reactivat firma în perioada de suspendare prevăzută (1 până la 3 ani ) aceasta va fi radiată automat de ONRC.

Niciun comentariu: