Declaratia 101,un nou termen pentru anul 2012-2013

UPdate 2013: Termenul de depunere este 25 martie 2013 pentru anul fiscal 2012
Pagina de descarcare ANAF link
Începând cu anul fiscal 2012, se modifică termenul de depunere al declaraţiei anuale de impozit pe profit de la 25 aprilie, inclusiv, a anului următor la 25 martie, inclusiv, a anului următor. Nota mea :25 martie 2013

De asemenea, începând cu anul fiscal 2012, se elimină posibilitatea unor categorii de contribuabili plătitori de impozit pe profit să definitiveze închiderea exerciţiului financiar anterior, să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul pe profit aferent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor.
Nu depun acest formular:

1) Microintreprinderile pentreu ca  datoreaza la bugetul de stat un impozit de 3% pe veniturile realizate

2) Institutii ale statului :trezorerie,instittutii publice, BNR

3) Fonduri de garantare si compensare:fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, fondul de compensare a investitorilor,fondul de garantare a pensiilor private.


4) Fundatiile romane constituite ca urmare a unui legat,infiintate 
de una sau mai multe persoane, care, pe baza unui act juridic pentru cauza de moarte, constituie un patrimoniu afectat in mod permanent si irevocabil realizarii unui scop de interes general sau, dupa caz, comunitar
5) Institutiile de invatamant particular acreditate sau autorizate

6) Cultele religioase

7) Asociatiile de proprietari sau locatari

8) Organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale si organizatiile patronale
Impozitul pe profit datorat pentru anul 2011 se declară şi se plăteşte potrivit prevederilor Titlului II „Impozit pe profit” aplicabile până la data de 31 decembrie 2011
Declaratia 101 pentru 2011 se depune pana la 25 aprilie 2012
UP-DATE : 01.02.2012 :OG nr. 2/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 71, din 30 ianuarie, modifica termenul pana la care se va declara impozitul pe profit pentru anul 2011.

           Astfel, art. II din acest act normativ stabileste ca declaratia anuala de impozit pe profit pentru anul 2011 se depune de toti contribuabilii, la organul fiscal competent, pana la data de 25 martie 2012, cu exceptia organizatiilor nonprofit si contribuabililor care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura (acestia au obligatia depunerii Declaratiei de impozit pe profit pentru anul 2011 pana la data de 25 februarie 2012). Vechiul termen pentru declararea si plata impozitului pe profitul din anul fiscal 2011 era 25 aprilie 2012.
         Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent din subordinea ANAF
         In schimb, persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.


Declaratia 101 - noul model
Update: ANAF a publicat recent pe pagina sa de internet noua aplicatie utilizata pentru generarea declaratiei anuale de impozit pe profit.

2 comentarii:

Anonim spunea...

societate suspendata din 2009 trebuie sau nu sa depuna declaratia 101? multumesc!

Florentin Sorescu spunea...

Da. Cu valori zero. Firmele suspendate,care au regim derogatoriu,nu depun .