Atentie la anvelopele de iarna

         Nu toate anvelopele all-season sunt acceptate de autorităţi pentru sezonul de iarnă. În cazul în care cauciucul nu are însemnele prevăzute de lege, cum ar fi fulgul de nea, creasta de munte sau literele M şi S, şoferul riscă să primească amendă între 2500 şi 4000 de lei. Şi adâncimea canalului este o condiţie obligatorie: el trebuie să fie neapărat de 5 mm. Sursa : money.ro
up-date : Potrivit O.G. nr.5/2011, şoferii sunt obligaţi să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Actul normativ nu face nicio referire la o perioadă anume a anului în care autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă .
    De aceea, aţi putea fi sancţionaţi dacă mâine ninge şi drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă . Circulaţia pe drumurile publice a maşinilor neechipate cu anvelope corespunzătoare vă poate aduce reţinerea certificatului de înmatriculare şi amendă din clasa a IV de sancţiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda). Anul acesta, punctul-amenda este în valoare de 67 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile sunt cuprinse între 603 şi 1.340 de lei. Ele nu se aplică dacă drumurile sunt uscate .

Niciun comentariu: