Sporurile in REVISAL

        Sporul de noapte se înregistrează în REVISAL doar dacă este stabilit prin CIM, introducerea se face până  cel mai târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Orice modificare a sporului de noapte se va în baza unui act adiţional la contractul individual de muncă  şi se va înregistra în ReviSal cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii respectiv, în ziua anterioară expirării termenului de 20 de zile de la apariţia modificărilor.

    Sporurile acordate în baza Codului muncii sau ale contractului colectiv de muncă aplicabil.,NU SE ÎNREGISTREAZĂ  în REVISAL .Numai sporurile prevăzute în CIM se trec în REVISAL ,cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză. Ulterior, modificarea sporurilor prevăzute în contractul individual de muncă se se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii respectiv, în ziua anterioară expirării termenului de 20 de zile de la apariţia modificărilor.
Sursa : legislatiamuncii.manager.ro
Unii specialişti  sunt de părere că şi sporurile ocazionale ,acordate personalului( pentru performanţă sau pentru că situaţia economică o permite etc ), se trec în Revisal . Aşa consideră doamna Ioana Popa,expert . Citiţi opinia dânsei aici
Modificarea/Stergerea sporurilor se poate face doar pe rand.
După fiecare modificare/ştergere, angajatorul trebuie să salveze modificarea şi apoi să intre din nou în secţiunea Contracte, subsecţiunea “Operaţii Contracte”>>”Modificare” şi să modifice/şteargă următorul spor. Conform comunicatului ITM Constanţa citat de cabinetexpert.ro
up-date : 19.10.2011 : Sporul de fidelitate va fi Introdus din meniul Angajator  >Sporuri > Adăugare sporuri .
Toate sporurile vor fi introduse lunar ,deoarece acestea se acordă în funcţie de salariul realizat în lună .
    Orice modificare survenită  asupra elementelor CIM se va înregistra în REVISAL până cel târziu ziua anterioară inplinirii a 20 de zile de la data apariţiei modificării   conform comunicat ITM (link)
Up date 21.10.2011 : Inspectorul şef  George Albulescu,de la ITM Iaşi ,declară " Anunţ pe toţi cei care se ocupă la firmă de administrarea acestui program REVISAL că sporurile care se trec în acest registru sunt doar cele negociate în contractul individual de muncă sau sporurile negociate în contractul colectiv de muncă. Vorbesc de sporurile care au la bază un act adiţional sau o decizie. Nu este necesar ca în fiecare lună să se treacă sporul realizat întrucât REGES nu este stat de plată, nu e declaraţia 112, nu este carte de muncă"
Vezi video declaratie aici 
up-date 28.10.2011 :- În cazul salariaţilor care lucrează în 3 schimburi completarea câmpului „Repartizare timp muncă” se face selectând valoarea „Inegal”.

Niciun comentariu: