Paracetamolul poate sa ucida

Paracetamolul, luat în doze zilnice prin intermediul pastilelor şi remediilor împotriva răcelii, poate atinge „masa critică" şi provoca moartea, atrag atenţia o seamă de cercetători britanici. O supradoză în cazul paracetamolului poate fi acumulată prin înghiţirea câtorva pastile în plus în fiecare zi, într-o perioadă de câteva zile sau săptămâni.

Într-un studiu efectuat de o echipă de cercetători condusă de dr. Kenneth Simpson, de la Universitatea din Edinburgh,.au fost analizate datele a 663 de pacienţi internaţi la Edinburgh Royal Infirmary în perioada 1992-2008 cu leziuni ale ficatului, provocate de paracetamol.Pacienţii luau acest medicament în doze mari, de obicei pentru dureri de stomac sau de spate, de cap sau de dinţi. Doi din cinci internaţi au murit din cauza afecţiunii grave a ficatului, declanşată de consumul de paracetamol



Lucrul cel mai bizar este că pacienţii care au ajuns treptat la supradoză, au probleme mult mai mari decât cei care au luat prea multe pastile dintr-o dată. Aşadar , Paracetamolul luat în doze mari,nu va ajuta pe nimeni să-şi pună durerea sub control sau să scape de răceală în 3 zile, ci va asigura instalarea unor probleme de sănătate mult mai grave, care necesită un tratament medical foarte complex.
        Paracetamolul poate intra în compoziţia unor produse împotriva răcelii, cum ar fi Fervex sau altele, şi trebuie să citească atent prospectul acestora pentru a putea ţine socoteala cantităţii de paracetamol consumată zilnic
Deci ,conform acestui articol din roportal.ro,trebuie să respectăm dozele recomandate de medic sau să folosim alte medicamente.

Niciun comentariu: