Proiect OUG privind tichet de masa

        Miercuri,  MMFPS a  lansat în dezbatere publică, un proiect de ordonanta de urgenta care modifică art. 3 din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă şi art. 7 din Legea nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă. Această OUG îşi propune să elimine obligativitatea indexării valorii acestor tichete semestrial cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
        In prezent, valoarea nominala a unui tichet de masa este de 9 lei,iar valoarea sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa este de 370 lei.
        Un tichet cadou nu poate depăşi 50 de lei şi trebuie să fie multiplu de 10 lei


         Proiectul de OUG poate fi consultat aici.

UP date :05.01.2012 Ordonanta 121/2011 (link) spune,referindu-se la ticetele de masa  ''(2) Valoarea nominala a unui tichet de masa, prevazuta la alin. (1), poate fi indexata semestrial cu indicele preturilor de consum, inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Institutul National de Statistica.” si '' Valoarea sumei lunare acordate sub forma de tichete de cresa, prevazuta la alin. (1), poate fi indexata semestrial cu indicele inflatiei comunicat de Institutul National de Statistica.”

Niciun comentariu: