Cabinetele de avocatura pot angaja consilieri juridici ?

OUG 44/2008, care reglementeaza  regimul PFA ,prevede la art 1 :
(2) Prezenta ordonantă de urgentă nu se aplică profesiilor liberale, precum si acelor activităti economice a căror desfăsurare este organizată si reglementată prin legi speciale.
(3) Prezenta ordonantă de urgentă nu se aplică acelor activităti economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfăsurare sau alte interdictii.
Asadar profesiile de natura celei de avocat nu intra sub incidenta ei si deci nici a oug 46/2011

Nu cred ca  un cabinet de avocatura poate  angaja consilieri juridici .Contravine si Legii 51/1995 profesiei de avocat, republicata in 2011 care spune la art. 1"' (1) Profesia de avocat este libera si independenta, cu organizare si functionare autonome, in conditiile prezentei legi si ale statutului profesiei '' si la art 2 alin''(1) In exercitarea profesiei avocatul este independent si se supune numai legii, statutului profesiei si codului deontologic. ''
Art. 5
(1) Formele de exercitare a profesiei de avocat sunt: cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale sau societati profesionale cu raspundere limitata.
(2) In cabinetul individual isi poate exercita profesia un avocat definitiv, singur sau impreuna cu alti avocati colaboratori.  cititi legea la :http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_profesiei_avocat.php

Niciun comentariu: