A avut trei sanse !

        M-am tinut departe de polemicile politice sau simpatii partinice,fiind constient de  faptul ca nu merita sa-ti consumi energia si sanatatea in activism politic. Dat fiind ca, in aceste zile caniculare ,nu pot sa scap de ,,chestiunea zilei",adica activitatea sesiunii extraordinare a Parlamentului , am hotarat sa exprim doar cateva frazedespre aceste lucruri, pentru cei care au amabilitatea sa intre pe acest blog
        Nu ma inscriu in corul care striga acum ,in aceste zile ca e in pericol democratia.Acesta exista de cand Presedintele a numit in functii oameni pe care sa-i poata manevra .Tot  Traian Basescu mergea la CSM,cand aveau loc alegeri,ca sa fie sigur ca iese cine trebuie .
       
  In primul sau mandat ,trimitea biletele si l-a sicanat pe Tariceanu (destul de dezagreabil si el ),timp de 4 ani .Asta si pentru ca  Presedintele confunda sau intelege expresia de sef al statului, ca fiind similara cu aceea de sef al tuturor:Parlament,Guvern,Justitie. Da-o incolo de separatie a puterilor in stat !
         Suspendarea din functie este calea spre referendum ,prilej cu care atat cei care-l agreeaza cat si celalti, care-i sunt impotriva, pot sa-si exprime optiunea la vot. Da, sunt de acord ,este intempestiva ,s-a fortat legea, si pare ca suntem intr-o tara bananiera .Dar tot  Presedintele este acela care a creat acest sistem si a slabit institutiile .Parlamentul a fost mult timp masina de vot condusa de degetul mare al lui Toader.Acum nu mai vrea sa fie  asa. 
  Nu-mi fac iluzii cu privire la USL,care a coabitat cu el in trecut , dar vreau sa merg la referendum,unde sper ca poporul sa nu-i mai acorde nicio  sansa . A avut trei sanse sa fie Presedintele  intregului popor.A vrut sa fie seful PDL.Sa-l lasam sa fie seful PDL. Daca va fi reconfirmat,ma tem ca nimeni nu se va mai intelege cu el

Niciun comentariu: