Cinci inventatori care au schimbat lumea si nu au fost apreciati pentru asta

1. Gary Kildall, parintele sistemului de operare  .In 1973 acesta a creat primul sistem de operare pentru microcomputere ( mai mari decat portbagajul unei masini) ,pe care l-a numit CP/M.Ulterior, plecand de la ideea sa, Bill Gates a dezvoltat sistemul sau de operare , aztazi cel mai popular

2. John Walker, inventatorul chibriturilor Chimistul  englez care  decis sa acopere betele cu un mix de substante care, dupa ce sunt frecate de o suprafata dura, luau foc.
         Fara sa bage prea mult in seama potentialul inventie sale, Walker a refuzat sa o patenteze .Mai tarziu ,nici  Isaac Holden ,care a perfectionat reteta initiala,nu a patentat-o.Doar Samuel Jones a decis sa castige bani de pe urma acesteinventii.  





3. Edwin H. Armstrong, parintele radioului FM (Frecvency Modulation). in 1910, Armstrong a creat un sistem care sa reduca interferentele intre benzile radio, pentru o claritate mai mare a sunetelor. Tehnologia creata de el acum mai bine de 100 de ani este folosita cu succes chiar si in zilele noastre.  

4. Philo T. Farnsworth, fermierul care a inventat televizorul. El a creat iconograful, un dispozitiv care capta imaginea si o convertea in semnal electronic. Farnsworth, un fermier din Idaho, a inventat televizorul la frageda varsta de 14 ani si i-a demonstrat capacitatile in 1927.  

5. Siegel si Shuster, creatorii eroului Superman. Incepand cu debutul sau din 1938, intr-o carte cu benzi desenate, unul dintre cei mai faimosi supereroi din toate timpurile a generat castiguri de ordinul a miliarde de dolari si o industrie infloritoare care continua sa aiba succes si in zilele noastre.  

Sursa :roportal.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Scurtu Sorin Izvoras, inventatorul TV3D Reale inca din 1995, refuzat, pacalit, tras pe sfoara de majoritatea celor cu care a luat contact, decidenti, specialisti, curioisi.
Nu este o gluma, teoretic schimba cunostintele despre aparatul vizual(sau cel putine aduce noi informatii hotaratoare in analiza si crearea noii TV3D), iar exemplificarile se pot face repetitiv, fara intermediari(ochelari) , de catre o persoana sau ori cate persoane pot privi ecranul TV
Nu este o gluma ci purul adevar demonstrabi.
Cu tot respectul pentru cei ce se ocupa de asemenea probleme
Scurtu Sorin Izvoras

Anonim spunea...

as vrea cateva detalii despre adevarata 3dtv,,,deoarece snt constient ca ni se vand doar aberatii care in timp distrug vederea,dureri de cap,stare de greata,vertij.eu cred ca adevarata 3dtv va fii disponibila doar cand lumea va constientiza greseala facuta lasandu,se prada marketingului violent despre...orice.

Anonim spunea...

In fapt, ai dreptate. Omenirea a plecat la drum pe o cale gresita, respectiv existenta a doi ochi. Concluzia logica era ca numai cu doua imagini diferite ca unghi de vedere se putea realiza imaginea 3D. Eu demonstrez faptic, verificabil repetitiv, cu acelasi material video, realizat prin anii 1995-2000, ca pemiza este gresita, 3D-ul realizat fiind rulat pe aproape ori ce tip de TV, pe cele mai slabe,fizic si conceptual, imaginea fiind "doar" de tip foto-relativ actulul 4k.
Nu pot plasa in site un asemena clip deoarece ar trebui sa cer aprobarea celor ce l-au creat,sau sa le platesc drepturi de autor, chiar daca la origine clipul era 2D.
Efectul este socant pozitiv de aceasta data, aparatul vizual avind de castigat in acuitate si posibilitati de masurare intuitiva aparent.
Exista doua tipuri de vizualizare, unul pentru un singur subiect, caz in care se realizeaza si o calibrare a vederii normale, iar unul pentru ori cati subiecti pot privi ecranul.
Cu respect pentru curiozitate si inteligenta
Scurtu