Propunere legislatia de scutire la pata majorarilor si penalitatilor

Proiectului de lege prevede:
Art. 1 -  Contribuabilii care inregistreaza obligatii fiscale restante in ultima zi a lunii anterioare intrarii in vigoare a prezentei legi, datorate bugetului de stat, bugetelor de asigurari sociale si bugetelor locale, beneficiaza de anularea sau reducerea creantelor fiscale accesorii, reprezentand dobanzi, majorari de intarziere si penalitati astfel:
2) se anuleaza creantele fiscale accesorii, daca in termen de 3 luni de la data in vigoare a prezentei legi, obligatiile principale se sting prin plata voluntara sau compensare;
b) se reduc cu 50% creantele fiscale accesorii, daca in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, obligatiile principale se sting prin plata voluntara sau compensare;
Art. 2 - Actele administrative fiscale sau titlurilor executorii prin care s-au stabilit creante fiscale accesorii aferente creantelor fiscale principale, stinse potrivit art. 1, se desfiinteaza, chiar daca impotriva acestora s-au exercitat ori nu cai de atac.
Art. 3 - Prevederile art. 1 se aplica si in cazul in care a fost declansata procedura de insolventa.

Propunerea acata vine dupa ce prin OG nr. 30/2011 a fost reglementata posibilitatea de anulare/reducere cu 50% a penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale restante la 31 august 2011, stinse din plata voluntara sau compensare, in conditiile in care plata voluntara/compensarea obligatiilor principale si a dobanzilor corespunzatoare acestora s-a facut pana la data de 31 decembrie 2011, in cazul anularii penalitatilor de intarziere, respectiv 30 iunie 2012, in cazul reducerii cu 50% a penalitatilor de intarziere.

Niciun comentariu: