Detasarea unui salariat..Plata salariului.

Conform art. 47 alin. (1) din Codul muncii, drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.Acesre drepturi vor fi achitate de catre angajatorul care a dispus detasarea ,numai in cazul in care numai daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, potrivit alin. (4)
Aceasta deoarece ,pe perioada detasarii, CIM se suspenda in baza art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii,avand ca efect ,potrivit art. 49 alin. (2) din acelasi cod, suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.Salariatii detasati vor  aparea in statul de plata al unitatii care i-a detasat cu venit zero .Evident ,veniturile salariale ale acestora vor fi inregistrate in statul de plata al unitatii care le plateste salariul ,precum si in declaratia 112 .
               Alin. (3) al aceluiasi articol prevede ca, pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

               

Niciun comentariu: