Ce alimente sunt recomandate in sezonul rece ?

Acum ,cand frigul pune stapanire peste tara,am selectat cateva alimrente recomandate acestui sezon :

1. Cartofii dulci

Cartofii dulci contin betacaroten, un antioxidant pe care corpul il transforma in vitamina A, un nutrient important in lupta impotriva racelii si gripei. Se afla prin cele mai importante alimente care ajuta la intarirea sistemului imunitar.

2. Fructele de padure congelate

Sursa excelenta de vitamine, fructele de padure au numeroase beneficii pentru sanatate. Cele mai bune dintre ele sunt zmeura si afinele. Pentru stimularea imunitatii pot fi consumate la micul dejun cu iaurt.

3. Ciupercile

Ciupercile sunt unele dintre cele mai bune alimente vegetariene care lupta impotriva bolilor. Datorita continutului de zinc si vitamine din complexul B, acest super-aliment alunga oboseala, alunga anxietatea si stresul si reduce senzatia de epuizare fizica si intelectuala.

Mancarurile cu ciuperci sunt consistente si ofera imediat senzatia de satietate.


4. Morcovii

Morcovii sunt foarte buni in lupta impotriva gripei si racelii. Ca si cartofii dulci, morcovii sunt plini de betacaroten, o substanta care stimuleaza sistemul imunitar.


5. Usturoi

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit  usturoiul pentru a lupta impotriva bolilor si afectiunilor. Daca se poate, consumati usturoi in fiecare zi.

6. Kiwi

Kiwi este o sursa naturala de vitamina E, un nutrient-cheie al sistemului imunitar. Vitamina E protejeaza corpul impotriva infectiilor virale si bacteriene. Stiai ca acest fructe contine o cantitate mai mare de vitamina C decat alte citrice?


Sursa aici 

Niciun comentariu: