Expozitie de trenuri si locomotive istorice, in Gara de Nord

        De marti pana duminica, pasionatii de trenuri pot vedea in Gara de Nord locomotive cu aburi, automotoare vechi si trenuri istorice la o expozitie ce sarbatoreste 75 de ani de la inaugurarea Muzeului CFR. In plus, pe o distanta de 150 de metri, intre Muzeul CFR din Gara de Nord si gura de metrou Basarab, este construita o cale ferata ingusta pe care va circula gratuit o mocanita,
Ca parte a evenimentului de istorie feroviara este garat timp de sase zile in Gara de Nord trenul Calugareni fabricat in 1869 cand circula pe linia Bucuresti - Giurgiu.
       Pe 10 iunie 2014 se implinesc 75 de ani de la inaugurarea Muzeului Cailor Ferate Romane. Cu ocazia aniversarii celor peste sapte decenii de existenta, muzeul organizeaza o serie de manifestari care vor promova importanta cailor ferate de-a lungul istoriei si, implicit, transportul feroviar - mijlocul de transport cel mai ecologic si prietenos cu mediul inconjurator.
     
 Cei care isi doresc sa cunoasca mai multe despre oamenii care au facut posibil transportul pe caile ferate sunt invitati la un simpozion dedicat marilor personalitati in domeniu. Un loc aparte ii va fi dedicat inginerului Anghel Saligny, in memoria caruia va fi organizat in data de 13 iunie un tren special de calatori compus din cea mai moderna locomotiva electrica si cele mai moderne vagoane de calatori pe ruta Bucuresti Nord - Cernavoda Pod - Constanta. Trenul va opri 20 de minute in statia Cernavoda Pod unde pasagerii vor putea vizita Podul Carol I, proiectat si construit de Anghel Saligny.
       De asemenea, pasionatii de istorie feroviara pot admira in Gara de Nord o expozitie de material rulant de epoca si trenul cu locomotiva cu abur "Calugareni", care va gara la linia 14. Trenul, fabricat in anul 1869, va face zilnic, pe toata perioada evenimentului, doua trasee dus-intors intre Gara de Nord si Gara Regala Baneasa, care anul acesta implineste 75 de ani de la deschidere.

Niciun comentariu: