Uimitori români contemporani

Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu
Informaţii ce ar trebui să apară pe prima pagină a tuturor publicaţiilor din România

Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, a realizat un CD ROM (din sticlă) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obişnuit. Pe cinci astfel de CD-uri ar putea fi stocată întreaga Bibliotecă a Academiei Române, iar informaţiile ar putea rezista... 5.000 de ani!!! În noiembrie 1999, invenţia sa a fost premiată cu medalia de aur la Salonul Mondial al Invenţiilor „Bruxelles, Europa”, iar autorul doreşte cu orice preţ producerea de serie în România. Dar forurile din țara noastră întârzie la nesfârşit formalităţile...
Academician prof. univ. Laurențiu Mircea Popescu, împreună cu echipa sa de cercetători de la Institutul Național Victor Babeș, au descoperit în anul 2005 telocitele, niște celule cu corp mic, dar cu prelungiri extrem de lungi (asemănătoare prelungirilor neuronilor), prezente în aproape toate organele trupului, în afară de creier. Datorită proprietăților lor – ele coordonează alte tipuri de celule și direcționează celulele stem spre zonele afectate – telocitele pot fi cheia în regenerarea și repararea unor organe, inclusiv a mușchiului cardiac afectat de infarct. Descoperirea a stârnit un viu interes peste hotare, însă statul român nu a acordat echipei de medici niciun sprijin pentru continuarea și dezvoltarea cercetărilor. Cercetătorii chinezi și cei americani au preluat practic ștafeta, pentru a valorifica această descoperire ce salvează vieți.
Constantin Pascu a realizat în anul 2000, în premieră mondială, un aparat care purifică aerul în spaţiile de locuit: distruge bacteriile din aer, reţine praful şi fumul de ţigară, atmosfera devenind „ca în salină sau pe litoralul marin”. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!
cititi tot articolul la www.yogaesoteric.net

Niciun comentariu: