Declaratii fiscale cu termen in luna august 2016 si plati .

-Depunerea Declarației de înregistrare în evidența persoanelor fizice care nu realizează venituri, precum și pentru stabilirea obligațiilor de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate Formular 604,in termen de 15 zile de la data la care nu se mai realizeaza venituri .Se depune pentru înregistrarea în evidența persoanelor fizice fără venituri, precum și pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri. Conform legii 227/2015 art. 180 alin. (1)  OPANAF 3743/2015

- 010 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică Formular 010. Termen 30 de zile de la data înființării/ data eliberării actului legal de funcționare/ data începerii activității/ data obținerii primului venit/ data dobândirii calității de angajator, după caz, sau 15 zile de la data modificării ulterioare a datelor declarate inițial. Se completează de persoanele juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică. Declarația de înregistrare se completează la înființare, iar declarația de mențiuni se completează cînd se modifică datele declarate anterior. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală și eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum și la actualizarea informațiilor.

-020  Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice române Formular 020. Termen 30 de zile de la data înființării/ data eliberării actului legal de funcționare/ data începerii activității/ data obținerii primului venit/ data dobândirii calității de angajator, după caz, sau 15 zile de la data modificării ulterioare a datelor declarate inițial. Se completează de persoanele fizice, altele decât cele care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală și eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum și la actualizarea informațiilor.

- 070 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere Formular 070 Termen 30 de zile de la data înființării/ data eliberării actului legal de funcționare/ data începerii activității/ data obținerii primului venit/ data dobândirii calității de angajator, după caz, sau 15 zile de la data modificării ulterioare a datelor declarate inițial. Se completează de contribuabilii persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. Sunt exceptați contribuabilii care desfășoară exclusiv activități într-o formă de asociere.

 5 august 

-Depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România Formular 092, pentru contribuabilii înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.



10 august

-Depunerea Declarației de mențiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul fiscal Formular 096 pentru persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.



16 august 

- Depunerea Situației eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în țigarete/alte tutunuri de fumat în luna ... anul ... (Anexa nr.4 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați, destinatarii înregistrați sau importatorii autorizați pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

-Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite rezultate în luna ... anul ..., pentru luna precedentă (Anexa nr.26 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru operatorii economici care dețin autorizații de utilizator final (produse energetice).

-Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite rezultate în luna ..., pentru luna precedentă (Anexa nr.26 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru operatorii economici care dețin autorizații de utilizator final (alcoolul etilic și a produse alcoolice).

-Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile și livrările de produse accizabile pentru luna precedentă (Anexa nr.19 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru destinatarii înregistrați și reprezentanții fiscali pentru achizițiile și livrările de produse accizabile.

-Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de alcool și băuturi spirtoase pentru luna precedentă (Anexa nr.12 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție produse accizabile.

-Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de vinuri/bauturi fermentate/produse intermediare pentru luna precedentă (Anexa nr.13 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție produse accizabile.

-Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de bere pentru luna precedentă (Anexa nr.14 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție produse accizabile.

-Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție tutunuri prelucrate pentru luna precedentă (Anexa nr.15 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție produse accizabile.

-Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de produse energetice pentru luna precedentă (Anexa nr.16 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție produse accizabile.

-Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedentă (Anexa nr.17 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție produse accizabile.
 
-Depunerea jurnalelor pentru luna precedentă privind livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviație (Anexa nr.29 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) sau navigație (Anexa nr.31 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru producție/ depozitare.

-Depunerea jurnalelor pentru luna precedentă privind achizițiile/livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviație (Anexa nr.30 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) sau navigație (Anexa nr.32 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați pentru depozitare.

-Depunerea Situației centralizatoare privind livrările de produse accizabile în luna ... anul ..., pentru luna precedentă (Anexa nr.21 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentr operatorii economici care dețin autorizații de expeditor înregistrat.

-Depunerea Evidenței achiziționării, utilizării și returnării marcajelor pentru luna precedentă (Anexa nr.42 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal) pentru antrepozitarii autorizați, destinatarii înregistrați și importatorii autorizați de produse supuse marcării.

25 august 

-Plata contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul II 2016, de către deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții legali ai acestora.

-Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă de către plătitorii următoarelor venituri:
- din drepturi de proprietate intelectuală;
- din contracte/convenții civile și de agent;
- expertiză contabilă și tehnică, judiciară și extrajudiciară;
- obținute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică care nu generează o persoană juridică;
- din premii și jocuri de noroc;
- obținute de nerezidenți;
- din alte surse

-Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat Formular 100
- lunar 
- alte termene


-Depunerea Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate Formular 112 pentru  persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, instituțiile prevăzute la art.136 lit. d) - f) din Legea nr.227/2015 precum și persoanele fizice care realizează în România venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intră sub incidența legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte.
Persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori, precum și entitățile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activități dependente.
Instituțiile publice care calculează, rețin, plătesc și suportă contribuții sociale obligatorii în numele asiguratului.
Orice plătitor de venituri de natură salarială sau asimilate salariilor
- pentru luna precedentă

-Depunerea Declarației privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România și de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România pentru luna precedentă Formular 224 

-Depunerea Decontului de taxă pe valoarea adăugată Formular 300 pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr.227/2015
Lunar, trimestrial, semestrial, anual - după caz (vezi instrucțiunile de completare din formular)

-Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adăugată pentru luna precedentă Formular 301

-Depunerea Declarației privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată Formular 307. Persoanele impozabile prevăzute la art.280 alin.(6), art.270 alin.(7), art.310 alin.(7), art.316 alin.(11) lit.a) - e) și g) din Legea nr.227/2015.

-Depunerea Declarației privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art.153 alin.(9) lit.a) - e), lit.g) sau lit.h) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal Formular 311. Persoanele impozabile al căror cod de TVA a fost anulat conf. Art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit g) lit. h) din Legea nr.227/2015 și care efectuează în perioada în care nu au cod valid de TVA, livrări și/sau achiziții /prestări de bunuri/ servicii care sunt obligate la plata TVA

-Depunerea Declarației recapitulative privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare de bunuri pentru luna precedentă Formular 390 VIES

-
Depunerea Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc. ; perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art.322 din Legea nr.227/2015) Formular 394

Niciun comentariu: