Google Website Translator Gadget

marți, 22 martie 2011

Amendamente noi,la senat

Aflu de pe siteul avocatnet.ro ca se discuta ,la senat ,amendarea unor acte normative  .Unele care au fost valabile pina la 31 dec 2010,altele pentru a avea un impact pozitiv asupra activitatii agentilor economici.


Deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul

Prin OUG nr. 117/2010 s-a mentinut, pana la 31 decembrie 2011, nedeductibilitatea cheltuielilor privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului.
        Neimpozitarea tichetelor de masa

Guvernul hatarise, prin OUG 58/2010, ce a intrat in vigoare la 1 iulie, impozitarea tichetelor de masa acordate de angajatori salariatilor.

CASS doar pentru diferenta intre pensie si 740 lei

Mai mult, un alt amendament introdus de catre senatorii juristi se refera la aplicarea cotei de contributii sociale in cazul pensiilor de peste 740 doar pentru diferenta dintre veniturile din pensii aflate in plata si suma de 740 lei.

Incepand cu luna ianuarie 2011, potrivit modificarilor aduse de OUG nr.107/2010, “ pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei datoreaza contributia lunara pentru asigurarile sociale de sanatate calculata potrivit prevederilor art. 259 alin. (2)”.
     Potrivit prevederilor art.259 alin.2 al OUG nr.107/2010, “contributia datorata de pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei este de 5,5% aplicata asupra acestor venituri si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie neta mai mica de 740 de lei.

Sumele platite la pensiile facultative, scutite de contributii sociale

In plus, raportul comisiei juridice vizeaza si eliminarea platii contributiilor sociale, in limitele de deductibilitate stabilite de lege, asupra sumelor platite cu titlu de contributii la fondurile de pensii facultative.

    
Pentru mai multe informatii, puteti consulta traseul legislativ al legii aici.
update   : Senatul a adoptat tacit legea de aprobare a OUG nr. 117/2010, prin care au fost aduse o serie de modificari Codului Fiscal, incepand cu 1 ianuarie 2011.Senatorii au elaborat o serie de amendamente la proiectul de lege supus votului, printre ele numarandu-se eliminarea nedeductibilitatii la cheltuielile cu combustibilul, neimpozitarea tichetelor de masa sau neplata de contributii sociale pentru sumele platite la fondurile de pensii facultative, in anumite limite. 

Dispozitiile OUG 117/2010 raman in vigoare pana la publicarea Legii de aprobare a OUG nr. 117/2010 in Monitorul Oficial.
Proiectul va fi trimis spre dezbatere la Camera Deputatilor, for decizional.

Niciun comentariu: