Recuperare date pierdute REVISAL

Procedura de recuperare a datelor din aplicaţia Revisal, în cazul în care acestea au fost pierdute sau distruse,conform contabun este următoarea:
    -angajatorul depune la ITM o cerere semnată, ştampilată şi care să conţină un număr de telefon valid;
   - biroul de informatică trimite cererea la Teamnet Bucureşti;
   - Teamnet trimite, în termen de câteva zile (de obicei 1 zi), baza de date la ITM;
    -biroul de informatică din cadrul ITM pune la dispoziţia angajatorului baza de date astfel recuperată;
   - baza de date astfel obţinută, se copiază peste baza de date din calculatorul angajatorului.
Aveţi nevoie de un CD gol sau stick
 Tariful este de 50 lei/registru de cel mult 1 MB, plus 10 lei pentru fiecare MB suplimentar.
Tarifele practicate pentru recuperarea datelor din Registrul electronic de evidenta a salariatilor sunt unice pentru toate tipurile de angajatori si nu difera in functie de marimea acestora, . De asemenea, durata recuperarii datelor este de 30 de zile de la data inregistrarii petitiilor de catre angajatori..
Procedura difera , in functie de marimea angajatorului .


1. Angajator mediu sau mare

Pentru a recupera informatiile din Revisal, in situatia in care firma este una medie sau mare, angajatorul trebuie sa prezinte inspectoratului teritorial de munca un dosar care sa cuprinda:

Cerere de recuperare a bazei de date
Copie dupa certficatul de inmatriculare a societatii
Imputernicire semnata si stampilata, daca persoana care solicita recuperarea bazei de date nu este reprezentatul legal al angajatorului
Copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite.
Dupa depunerea documentelor, inspectoratul teritorial de munca va transmite solicitarea catre Inspectia Muncii si, imediat ce va primi baza de date, o va pune la dispozitia angajatorului.

Atentie! Daca persoana care primeste baza de date de la ITM este alta decat reprezentatul legal al societatii, este obligatoriu ca, la primire, ea sa prezinte o imputernicire semnata si stampilata si o copie dupa actului ei de identitate.

2. Angajator de mici dimensiuni

Pentru un angajator mai mic care solicita recuperarea bazei de date din Revisal, inspectoratul de munca ii va pune la dispozitie documentul "Raport angajator". Informatiile din acest raport vor fi utilizate pentru recrearea bazei de date din Revisal, prin reintroducerea informatiilor, "respectand in mod riguros identificatorii specifici fiecarei unitati – CUI, categorie, forma, juridica, forma de organizare, nivel de infiintare pentru angajator, CNP pentru salariat, numar si data incheiere contract", potrivit informatiilor publicate de Inspectia muncii.


Niciun comentariu: