Obligatiile fiscale contestate se suspenda cand exista scisoarea de garantie bancara

        In urma schimbarilor din OG nr. 16/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 618, din 28 august 2012 ,se modifica anumite reguli procedurale privind executarea silita a obligatiilor fiscale.Articolul art. 148 1   ce reglementeaza situatia  in care    executarea silita a obligatiilor fiscale, stabilite printr-un act administrativ fiscal, nu incepe sau se suspenda  cand contribuabilul depune o scrisoare de garantie bancara la nivelul obligatiilor fiscale contestate.Scrisoarea trebuie sa aiba  valabilitate de minimum 6 luni de la data emiterii.In
 situatia in care, pe perioada de valabilitate a scrisorii de garantie bancara, contestatia este respinsa, in totalitate sau in parte, organul fiscal executa garantia in ultima zi de valabilitate a acesteia daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
  • contribuabilul nu plateste obligatiile fiscale pentru care s-a respins contestatia;
  • contribuabilul nu depune o noua scrisoare de garantie bancara;
  • instanta judecatoreasca nu a dispus, prin hotarare executorie, suspendarea executarii actului administrativ fiscal potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.
Scrisoarea de garantie bancara ramane fara obiect, atunci cand:
  • contestatia a fost admisa, in totalitate;
  • instanta judecatoreasca admite, prin hotarare executorie, cererea contribuabilului de suspendare a executarii actului administrativ fiscal potrivit Legii nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceste prevederi intra in vigoare de la 31 august 2012

Cititi despre executarea silita aici

Niciun comentariu: