Noutati privind rovinieta


Rovinieta, introdusa prin OG nr. 15/2002, este documentul sau inregistrarea in format electronic care atesta achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Acest act normativ a fost modificat in iulie 2012 de Legea nr. 144/2012, care stabileste ca fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza doar cu amenda.

Legea nr. 144/2012 prevedea ca, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare (in 27 iulie 2012)
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va modifica Normele pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale 

Ordinul MTI nr. 2.166/2012 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania pune in acord modificarile operate de Legea nr. 144/2012 s iaduce in concordanta si ultimele noutati in materie de emitere a rovinietei.Anume ca rovinietele pot fi achizitionate prin intermediul unor aplicatii informatice, precum si prin SMS, ambele variante avand drept de acces la Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR).

Citeste mai mult: pe avocatnet.ro

Niciun comentariu: