NU INCALZITI APA LA MICROUNDE!

NU INCALZITI APA LA MICROUNDE!

        Apa la microunde!. Este o intamplare adevarata, un ghinion pe care l-ar putea avea oricare dintre noi, din nestiinta sau ignoranta...         Un barbat  26 de ani s-a decis sa bea o ceasca cu ceai. A pus la incalzit la microwave (ceea ce a mai facut si inainte in diferite ocazii) o ceasca cu apa. Dorea sa fiarba apa. La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa. Pe cand privea ceasca, a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit direct in fata. El a lasat sa cada ceasca din maini dupa ce apa i-a sarit in fata datorita energiei acumulate.. Pe toata fata are rani de 1s si 2s grade si e foarte probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu ochiul stang.
           Medicul care l-a ingrijit, a spus ca sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa singura la incalzit la microwave.
           Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in ea, un betisor de lemn sau un plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa se incalzeasca doar apa, e mai bine sa se foloseasca aragazul.
            Iata ce a spus un profesor de fizica despre
acest subiect: "Multumesc ca m-ai avertizat in privinta folosirii apei in microunde. Cunosc cateva cazuri. Acesta se datoreaza unui fenomen cunoscut ca supraincalzire." Se poate intampla in orice moment cand apa se incalzeste mai ales daca recipientul folosit e nou. Ceea ce se intampla e ca apa se incalzeste mult mai rapid inainte ca bulele sa se formeze. In cazul in care cana e noua, nu are nici o zgarietura sau un loc unde ar putea sa se duca bulele si sa se formeze bule in apa care fierbe, apa se incalzeste trecand de timpul care ii ia pentru a se incalzi (cum se spune fierbe...... fierbe....... si fierbe........).. Atunci apa se inabusa, sta pe loc si in contact cu aerul tasneste cu putere din cauza energiei pe care o are. Rog a se trimite acest mesaj tuturor prietenilor dvs, ati putea evita o mare durere si suferinta. La revedere!! Noroc bun!! ....... si ai grija de ochii tai, pentru ca dupa viata, cadoul cel mai de pret pe care ni l-a dat Dumnezeu e vederea !!!>ROG SA TRIMITETI TUTUROR CUNOSCUTILOR E FOARTE IMPORTANT.CRED CA MULTI NU STIU ACEST LUCRU: A NU SE INCALZI APA IN MICROWAVE !!!!

Niciun comentariu: