Crearea unui hotspot virtual in Windows 7 sau Vista

     A.    Daca aveti un modem 3G sau 4G de la Vodafone ,Digi sau alti operatori de telefonie mobila,conectat la un Laptop  dotat cu placa de retea Wireles,si doriti sa aveti semnal de internet ,pe toate dispozitivele dvs.wireless,atunci trebuie sa creatri un hotspot virtual.
Iata cum:
1.Mergeti in meniul Control Panel (panou de control) si accesati(clic) Network and internet (retea si internet).Aici ,dati clic pe Network and  sharing Center (retea si centru de partajare)..In fereastra care se deschide ,faceti clic pe View network status and tasks.In aceasta fereastra, clic pe set up a new conection. In fereastra ce se va deschide , click pe Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer) network si clic pe next in aceasta fereastra si in cea care urmeaza .
Bridge Connections
2.Pasul urmator consta in configurarea retelei (nume, securitate, parola) apoi clic pe Next si asteptati afisarea mesajului care va va anunta ca reteaua a fost creata si ca poate fi utilizata.Pentru activarea partajarii accesului la Internet ,click pe Turn on Internet connection sharing înainte de a închide



B.Daca aveti un Laptop cu wireless, conectat la net prin cablu si vreti sa-l folositi drept router ,trebuie sa creati o conexiune bridge intre placa de retea (LAN) si placa wireless a Laptopului (UltrabooK,Netbook etc) ,urmand indicatiile de mai jos.
Crearea conexiunii Bridge

1. Mergeti in meniul Control Panel (panou de control) si accesati(clic) Network and internet (retea si internet).Aici ,dati clic pe Network and  sharing Center.In meniul din stanga ferestrei,click pe link-ul Change adapter settings 
2. Selectati ,prin apasarea  (CTRL + click) conexiune a LAN si placa wireless ca in figura de mai jos.
Selectarea celor doua conexiuni

3. Dati click dreapta pe oricare din cele doua conexiuni selectate si alegeti din meniul contextual optiunea Bridge Connections.

Bridge Connections

Dureaza cateva secunde pentru ca sistemul de operare sa creeze conexiunea Bridge. Dupa finalizarea procesului,va aparea o nouă conexiune numita Network Bridge.

Bridge Connections


Bridge Connections

Apoi reveniti  Network and Sharing Center si dai click p"Set up a new connecion or Network

si procedati la fel ca la punctul A


Niciun comentariu: