Instalare range extender pentru amplflcare semnal router sau retea wi-fi

Daca nu sunteti multumiti de semnalul oferit de routerul dvs si doriti sa-I cresteti aria de acoperire ,aveti nevoie de un range extemder .In cele ce urmeaza va voi explica procedura de instalare a acestui dispozitiv .
Trebuie sa realizati legatura dintre routerul instalat si range extender .Aceasta se realizeaza pe mai multe cai :
a.Daca routerul are un buton WPS (wireless protected setup ),apasati simultan butonul range extenderului si cel al routerului pana cand led-ul WPS nu mai pulseaza , semn ca routerul a fost detectat.
b.Daca routerul nu are acest buton, legatura dintre dispositive se realizeaza mai dificil prin configurarea separata a acestora .
Pentru accesarea paginii de configurare  a routerului ,deconectati cablul de internet din router,deschideti un browser (internet explorer,Mozilla etc) si tastati in fereastra de adrese http://192.168.0.1 ori grupul de cifre inscris pe router sau in manualul acestuia ,introduceti la user si parola admin si accesati meniul  . Daca aveti CD de configurare, care v-a fost livrat cand ati cumparat routerul wireless cumparat,atunci introduceti-l pe acesta in PC si accesati meniul de configurare .
In meniul de configurare alegeti wireless advanced setup (setari avansate ale conexiunii wireless ) si dati clic pe adaugati WPS in retea .Tineti apasat butonul WPS ale range extenderului timp de 120 secunde pentru ca routerul sa-l detecteze ,Si gata .
Pentru accesarea paginii de configurare a range extender ,conectati aparatul la placa de retea a computerului ,deschideti un browser si si tastati in fereastra de adrese http://192.168.1.1 si accesati pagina de configurare . Eu ma voi referi la range extender Linksys  RE 2000- CA ,pentru exemplu.In cazul altor dispositive consultati manualul de utilizare de pa CD sau de pe net ale aparatului (sunt mai bune decat cel tiparit ), care va spune ce grup de cifre se introduce dupa http si ce parola si user sunt corecte in mniul de acces .
Deci,dupa aceasta tastati in browser http://192.168.1.1 va va aparea fereastra de dialog care cere user si password .La user lasati liber .Password admin.Click OK In fereastra care se deschide ,dati save setting la setup ,Apoi mergeti la wireless setup si selectati ,,Wireless Protected Setup" daca aveti un router care suporta WPS daca nu  ,bifati ,,manual” si va vor aparea toate semnalele wi-fi pe care le capteaza range extender .De acolo bifati reteaua dvs wreles (routerul dvs.) si conectati-va range extemderul la aceasta ,folosind uderul si parola de conectare a routerului .Si gata  ,
 Daca vreti sa  configurati range extender dupa un laptop sau PC care au placa retea WI-FI ,folositi CD de instalare .E cel mai simplu .Daca nu aveti cd ,urmati pasii de mai sus ,folosind un cablu de retea .


Niciun comentariu: