Bilantul pe 2023 legislatie, termen de depunere.

Termene depunere situatii finaciare anuale


Termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale A.N.A.F. sunt urmatoarele:
a) pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 30 mai 2024;





b) pentru celelalte persoane prevazute la art. 1 alin. (1) - (3) din Legea contabilitatii, 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 30 aprilie 2024.





Mentionam ca entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare (31 decembrie 2023) nu intocmesc situatii financiare anuale, urmand sa depuna in acest sens la unitatile teritoriale ale ANAF o declaratie pe propria raspundere (in format electronic), in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar (1 martie 2024).






Microintreprinderile trebuie sa depuna bilanturile din anii trecuti pana la 31 martie 2024 pentru a nu fi obligate sa devina pltitare de impozit pe profit .

Pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic (1 aprilie 2024)

Niciun comentariu: