LEGE nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea masurilor de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil de energie

 Definirea ”clientului vulnerabil” este data de Legea 226/2021, care ia in calcul urmatoarele criterii: venit, varsta, sanatate si izolare.

Masurile de protectie sociala de tip financiar disponibile pentru clientul vulnerabil, asa cum este el definit in lege, sunt:

AJUTORUL PENTRU INCALZIRE PENTRU PERIOADA RECE

Ajutorul pentru incalzire se poate acorda, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, atat pentru energie electrica, cat si pentru gaze naturale, in functie de sistemul de incalzire utilizat.

Schema de ajutor  clic aici

SUPLIMENT DE ENERGIE

Suplimentul pentru energie este o suma fixa, acordata  tot timpul anului, in functie de sursele de furnizare a energiei utilizate.

Poti fi considerat a fi client vulnerabil daca te incadrezi doar in aceste patru categorii:  

Motive de venit: familia/persoana singura al carui venit mediu lunar se incadreaza in limitele legii:  1.386 lei/persoana in familie  si 2.053 lei – persoana singura).

Motive de varsta: persoanele singure care au implinit varsta standard de pensionare.

Motive de sanatate: persoanele care depind de aparate electrice pentru a ramane in viata/ restrictionare mobilitate/deplasare; persoane cu nevoi de comunicare si informare specific in conditiile legii 448/2006 republicata.

Motive de izolare: familii/persoane singure a caror locuinte se afla in zone izolate/ asezari informale conform Legii 350/2001.

Legea 226 /2021 


Niciun comentariu: