Se pregateste o noua modificare a codului fiscal

          Scriam într-o postare anterioară despre unele amendamente aflate în lucru la Senat. Ei bine ,cel puţin unul dintre ele ,cel cu privire la deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul ,nu va fi aplicat. Pentru că Guvernul pregăteşte o OUG care prevede prelungirea prevederilor OUG 117/2010 precum şi alte modificări legislative privind impozitul pe profit .Iată care sunt :

-art. 36,alin 4 al Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal ,va fi împărţit în două pentru corelarea prevederilor alin. (3) potrivit cărora pentru dividendele distribuite dar neplătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiale anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor, cu prevederile alin. (4) potrivit cărora există unele excepţii de la plata impozitului pe dividende.
    Modificările aduse de proiectul de OUG vizează  fondurile de pensii facultative, respectiv fondurile de pensii administrate de stat,precum şi organele administraţiei publice care exercită, prin lege, drepturile şi obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului la acele persoane juridice române,cărora li se va acorda exceptarea de la plata impozitului pe dividende chiar de la momentul distribuţiei dividendelor respective. Sursă : contabilul.manager.ro

Niciun comentariu: