Trusturile media si teatrele,in vizorul ANAF

        ANAF a început o serie de inspecţii fiscale, inclusiv în cazul teatrelor, după ce a constatat că există anumite persoane fizice care, deşi aveau încheiate contracte de drept de autor, în realitate desfăşurau activităţi de natură dependentă,ceea ce presupune plata unor contribuţii sociale,relatează mediafax.Cu alte cuvinte aceste venituri vor fi tratate ca fiind de natură salarială, beneficiarul (trusturile media, teatrele, etc) vor trebui să plătească şi contribuţii sociale.
        Din analiza bazelor de date s-a constatat că există cazuri în care contribuabili persoane fizice, deşi au realizat venituri care depăşesc plafonul de 119000 lei, nu au depus cerere pentru luarea în evidenţă că plătitor de TVA, motiv pentru care a fost iniţiată o acţiune de verificare a activităţii persoanelor fizice aflate în această situaţie, se arată într-un comunicat al ANAF.
Sursa : mediafax.ro unde puteţi citi articolul integral.
Atebtie ! Persoanele fizice române care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, vor completa şi depune la organele fiscale formularul 020 "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române". Aceasta se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant fiscal la registratură organului fiscal competent sau la poştă prin scrisoare recomandată.
  

Niciun comentariu: