A murit Narghita .

foto : buublews.com
"Regina muzicii indiene", a fost găsită moartă în garsoniera sa din Bucureşti, în noaptea de marţi spre miercuri. Cântăreaţa avea 74 de ani.

Trupul artistei a fost descoperit de nepoata sa, care nu mai reuşise să ia legătura cu bunica sa de sâmbătă, iar marţi a decis să spargă uşa locuinţei Narghitei. 
Maria Amarghioalei s-nascut  la 14 ianuarie 1939, Pufești, jud. Vrancea .
Pseudonimul ales de cântăreață este un joc de cuvinte, semnificând în limba hindi fie „cântul spiritului etern”,fie„cântecul tulpinii de lotus”; muzicologul George Sbârcea l-a tradus drept „cântec pentru cei luminați”. 
         Învață timp de patru ani limba hindi prin corespondență cu Centrul Hindi, cu sprijinul unui profesor din Universitatea bucureșteană; acesta îi procură un sari (piesă de îmbrăcăminte specifică pentru indience), înregistrări și partituri cu muzică ușoară și de film din India.
        Primul disc este deitat de Electrecord ,in 1959 In 1968,interpretei i se înmânează atestatul Oficiului de Spectacole și Turnee Artistice, care îi dă posibilitatea de a susține recitaluri și spectacole pe scenele din țară; cel care și-a dat acceptul în acest sens a fost baritonul Nicolae Herlea. În toamna lui 1967, prim-ministrul Indiei, Indira Gandhi, a vizitat România și a avut ocazia să o vadă pe Naarghita în spectacol. Foarte plăcut impresionat, oaspetele cere să o cunoască pe tânăra cântăreață și dansatoare

Niciun comentariu: