Google Website Translator Gadget

miercuri, 31 iulie 2013

Reguli privind platile in numerar in sistemul TVA la incasare

Precizare ,aceasta regula este valabila de la data cand intra in vigoare HG 84/2013, adica 14.03.2013.

-In cazul incasarii in numerar a contravalorii facturii, , in sensul art. 134 2 alin. (6) lit. d) din Codul fiscal, furnizorul/prestatorul care este obligat la aplicarea sistemului TVA la incasare exclude de la aplicarea sistemului TVA la incasare acele sume dintr-o factura care sunt incasate in numerar pana in ziua emiterii facturii, inclusiv, de la beneficiari persoane juridice, persoane fizice inregistrate in scopuri de TVA, persoane fizice autorizate, liber profesionisti si asocieri fara personalitate juridica.

-
pentru sumele incasate in numerar dupa data emiterii facturii, furnizorul/prestatorul aplica sistemul TVA la incasare si inscrie pe factura mentiunea TVA la incasare, cu exceptia situatiei in care  livrarea/prestarea se incadreaza in alta categorie exceptata prevazuta la art. 134 2 alin. (6) din Codul fiscal.

Normele legale stabilesc si o serie de operatiuni pentru care deducerea se face conform regulilor generale, adica pe baza facturii emise. In aceasta categorie de operatiuni se inscriu:

-Achizitiile intracomunitare de bunuri;
-Importurile;
-Achizitiile intracomunitare de servicii cu taxare inversa;
-Achizitiile intracomunitare de servicii supuse masurilor de simplificare.

Citeste mai mult:pe avocatnet.ro

Niciun comentariu: