Vioara care a cantat pe puntea vasului Titanic, vanduta cu 145 milioane dolari .

Foto Washington Post
         La o licitatie in Londra , vioara care a cantat  pe puntea vasului Titanic, scufundat in inghetatul Altlantic de nord , acum un secol,a fost vanduta la licitatie  la Londra ,cu suma de 145 milioane $.Dublul sumei care se anticipase.
          Cu toate ca instrumentul este inutilizabil, el a stabilit un nou record in ceea ce priveste suma la care s-a adjudecat un obiect apartinand Titanicului, dupa cum a afirmat  Henry Aldridge & Son, casa de licitatii din sud-vestul Angliei ,specializata in vanzarea de obiecte de pe Titanic.
Instrumentul a apartinut lui Wallace Henry Hartley,un tanar in varsta de 33 de ani care , impreuna cu alti sapte muzicieni ,a continuat sa cante in incercarea de a mentine calmul si impotriva panicii crescande ce cuprinsese pasagerii ce incercau sa se urce in barcile de salvare .Este considerat un act eroic ,de daruire de sine  si curaj .
      Proprietarul viorii face parte din  cele 1517 de persoane care au pierit in aceasta teribila catastrofa .
Sursa : Washington Post .
PS: imi propun ca , in limita timpului , sa preiau unele articole din presa straina ca sa vedem ca exista si alte lucruri interesante in afara celor ,,servite "de  presa scrisa de la noi.

Niciun comentariu: