Planul de conturi general - ultimele conturi introduse in 2023

 Iata care sunt noile conturi contabile si ce reprezinta acestea,Conform Ordinului nr. 4291/2022 pentru reglementarea unor aspecte contabile

- 467 „Datorii aferente distribuirilor interimare de dividende”;

-  6053 „Cheltuieli privind consumul de gaze naturale”;

- 6058 „Cheltuieli cu alte utilitati”;

- 694 „Cheltuieli cu impozitul pe profit rezultat din decontarile in cadrul grupului fiscal in domeniul impozitului pe profit”;

- 794 „Venituri din impozitul pe profit rezultat din decontarile in cadrul grupului fiscal in domeniul impozitului pe profit”;

- precum si grupa 79 „Venituri din impozitul pe profit”


Prin ,,794" se ține evidența veniturilor din impozitul pe profit rezultat din decontările în cadrul grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit, definit potrivit Codului fiscal.

În creditul contului 794 „Venituri din impozitul pe profit rezultat din decontările în cadrul grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit” se înregistrează valoarea impozitului pe profit de recuperat în urma decontărilor între membrii grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit (451 şi alte conturi în care urmează să se evidenţieze creanțele respective).

467 „Datorii aferente distribuirilor interimare de dividende”;Este un cont de pasiv care-si incepe functia prin a se credita cu suma dividendelor primite în urma repartizărilor interimare de dividende (461).
In debit se înregistrează suma dividendelor primite în urma repartizărilor interimare de dividende şi regularizate pe seama dividendelor cuvenite în baza situațiilor financiare anuale (461).
Soldul contului reprezintă sumele primite ca dividende, în urma repartizărilor efectuate, conform legii, în cursul exerciţiului financiar.
Prin contul 694 „Cheltuieli cu impozitul pe profit rezultat din decontările în cadrul grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit” se ține evidența cheltuielilor cu impozitul pe profit rezultat din decontările în cadrul grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit, definit potrivit Codului fiscal.
În debitul contului 694 „Cheltuieli cu impozitul pe profit rezultat din decontările în cadrul grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit” se înregistrează valoarea impozitului pe profit datorat ca urmare a decontărilor între membrii grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit (451 şi alte conturi în care urmează să se evidenţieze datoriile respective)
694 nu prezinta sold si este cont de activ.

Niciun comentariu: