Incluziunea financiara

         Astazi ,tot mai multi oameni folosesc dispozitive inteligente si internetul in desfasurarea tranzactiilor. Asa a aparut notiunea sau termenul de incluziune financiara ce descrie accesul persoanelor si afacerilor la miloace financiare si de plata digitale sigure ,tot mai numeroase si variate.

        Incluziunea financiara a declansat procesul de inlocuire treptata a operatiunilor cu numerar(cash) traditional ,cu bancnote si desfasurarea lor prin mijloace digitale( card bancar,aplicatii de plati online etc) puse la dispozitie de banci.Pentru accelerarea eliminarii treptate a bancnotelor,Parlamentul Ramaniei are un proiect de lege ,in discutie.Adica,in loc sa lasam ca acest lucru sa se intample de la sine,in mod firesc,vrem sa-l grabim ,introducand obligativitati precum plata salariilor exclusiv pe cardul bancar .Pensiile sunt exceptate .O alta propunere este ca romanii sa aiba dreptul de a-si deschide un cont bancar de baza fara comisioane.

Ce te faci cand te afli intr-un loc fara POS,fara semnal la telefon si internet sau in localitati izolate, fara facilitati de plata digitala? Atunci ti-ar prinde bine niste cash. Preocuparea statului de a ne controla tot ce facem nu mai tine seama de logica.

Ccelelalte prevederi le gasiti in preoiectul de aici

Niciun comentariu: