Google Website Translator Gadget

vineri, 12 martie 2010

Guvernul reduce numarul declaratiilor fiscale si permite firmelor sa achite principalul datoriei


Guvernul va permite companiilor sa achite cu prioritate principalul unei restante la bugetul de stat, si nu penalitatile aferente datoriei, si va reduce numarul declaratiilor fiscale care trebuie completat lunar de firme pentru plata diverselor contributii, a anuntat, joi, premierul Emil Boc, citat de agentia Mediafax.

"Vom permite plata principalului, nu a accesorului atunci cand achitati o datorie la fisc . Practica actuala este ca ai o datorie si prima data platesti din penalitati, iar principalul datoriei merge in continuare si produce penalitati, ajunandu-se la insolventa. Dam acum posibilitatea ca atunci cand mergi sa platesti o datorie, sa nu existe obligatia de a taia doar datoria din penalitati, ci din datoria principala, pentru ca aceea este producatoare in continuare de penalitati", a spus seful Guvernului reprezentantilor firmelor prezente la sediul Ministerului Economiei pentru ceremonia de semnare a contractelor de proiecte pe anul 2010 destinat investitiilor in intreprinderi mari.

El a aratat totodata ca Executivul analizeaza si posibilitatea introducerii unui mecanism de compensare a TVA-ului care trebuie achitat de catre o firma cu restantele pe care aceasta le are de incasat de la stat din rambursarea TVA.

Premierul a precizat ca toate aceste masuri fac parte dintr-un set de proiecte pregatite de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Sursa :Mediafax

Niciun comentariu: