Declaratia fondului de mediu nedepusa la timp,se lasa cu amenda.

        Incepand cu 2014, persoanele juridice care depun anual Declaratia la Fondul pentru mediu risca sa primeasca amenzi maxime mai mari, daca intarzie cu aceasta obligatie. Majorarea sanctiunilor a aparut dupa ce la sfarsitul lunii septembrie 2013 a intrat in vigoare o ordonanta care creste valoarea acestor amenzi pentru toti operatorii care depun obligati sa depuna asemenea declaratii. Cei care indeplinesc lunar aceasta obligatie declarativa au intrat sub incidenta noilor valori ale sanctiunilor inca din luna septembrie, de cand ele au inceput sa se aplice.

        Nedepunerea la termen a "Declaratiei privind obligatiile la Fondul pentru mediu"constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 de lei la 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, pentru persoanele juridice, conform Ordonantei de Guvern nr. 31/2013, care a intrat in vigoare pe 29 septembrie 2013. Anterior, aceste amenzi variau intre 2.000 si 2.500 de lei, atat pentru persoanele juridice, cat si pentru cele fizice. 
        In aceste conditii, de la 1 ianuarie 2014, este pentru prima data cand risca sa primeasca noile amenzi contribuabilii, care trebuie sa declare si sa plateasca pentru Fondul de mediu anual, pana la 25 ianuarie, inclusiv, a anului urmator, respectiv 25 ianuarie 2014, daca nu isi indeplinesc aceasta obligatie.
UPDATE:  a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice nr. 35/2014 privind modificarea Ordinului ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 549/2006 pentru aprobarea modelului si continutului formularului „Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu” si a instructiunilor de completare si depunere a acestuia a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 99, din 7 februarie 2014.


  • Declaratia privind obligatiile la Fondul pentru mediu se depune in format editat pe suport hartie sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta la Administratia Fondului pentru Mediu
  • Formatul electronic se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta la adresa http://www.afm.ro, in conditiile legii.
  • Termen de intrare in vigoare: 7 februarie 2014


  • Un comentariu:

    Unknown spunea...

    Vine sigur Craciunul, iar dintre miile de variante de cadouri pentru cei dragi, alege-o pe cea oferita de magazinul:

    http://www.maestrii-succesului.ro

    MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE – cum sa devii-

    O carte de 570 de pagini, intesata de informatii juridice noi, originale si practice, pe intelesul soferilor fara studii juridice