Declaratia 112 -actualizata din nou

        Noul formular electronic trebuie utilizat incepand cu 1 martie, pentru obligatiile fiscale aferente lunii februarie, care au tarnenul de raportare pana miercuri, 25 martie. 

Puteti descarca de AICI softul actualizat publicat de ANAF.
       ]
Actul normativ de modificare este Ordinul comun al Ministerului de Finante, Ministerului Muncii si al Ministerului Sanatatii, nr. 1977/2757/1580/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 57, din 23 ianuarie 2014
Potrivit acestui ordin  se modifică următoarele anexe:
-  1.1 Anexa angajator; 1.2 Anexa asigurat;
-  Anexa 2 Nomenclatorul - Creanţe fiscale;
-  Anexa 3 Nomenclatorul - Subvenţii/scutiri/reduceri;
-  Anexa 4 Nomenclatorul - Tip asigurat pentru alte entităţi asimilate angajatorului;
-  Anexa 5 Nomenclatorul - Tip asigurat.

În nomenclatorul de creanţe fiscale, s-au introdus două creanţe: rândul 38 - Contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole, în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit şi rândul 39 - Impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole.

OMFP_1977_2013 este link-ul de unde puteti descarca anexele.

PS : in urma acestor modificari, se schimba ai formularul 100 .In acesta nu se mai declara impozitul pe veniturile din arenda.Acest impozit se calculeaza, prin retinere la sursa de catre platitorii de venit, arendasii, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net.( venitul care ramane dupa deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut)
In formularul 100 au fost introduse următoarelor obligaţii:
- impozitul pe construcţii prevăzut la art. 296^33 şi 296^36 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
- taxa de autorizare/taxa de licenţă din domeniul jocurilor de noroc.

Niciun comentariu: