Sa nu se confunde cu conjugarea verbului la timpul viitor, el/ea va vedea !Cum se intampla adesea .
Exemplu :,,P-aici nu se trece ".-indica lipsa vocalei e si permite rostirea celor doua parti de vorbire intr-un singur cuvant .
Dupa aceasta data, transmiterea registrului va putea fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicatiei Revisal. Angajatorii care in prezent utilizeaza versiunea Revisal 5.0.8, nu vor putea transmite prin intermediul ei.
Versiunea 6.0.9 se instaleaza de la https://www.inspectiamuncii.ro/reges
A fost aprobat formularul “Cerere de inregistrare fiscala” , prin Ordinul comun al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (nr.2509/09.12.2022) si al ministrului justitiei (nr.5672/C/19.12.2022.) clic aici
In cazul in care o persoana impozabila pentru care se aplica procedura de inregistrare in scopuri de TVA, din oficiu, indeplineste una din situatiile de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. Astfel, pentru aplicarea unui tratament fiscal unitar persoanelor impozabile, indiferent daca acestea solicita inregistrarea in scopuri de TVA sau sunt supuse procedurii de inregistrare din oficiu in scopuri de TVA, se propune aplicarea, in mod corespunzator, a procedurii prevazuta de Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.239/2021. In acest sens, se propune ca, si in situatia aplicarii procedurii de inregistrare, din oficiu, in scopuri de TVA, organul fiscal sa efectueze, concomitent, atat inregistrarea in scopuri de TVA, cat si anularea inregistrarii in scopuri de TVA a contribuabilului, daca acesta se afla intruna din situatiile de anulare a inregistrarii prevazute la art.316 alin.(11) lit.a) sau c) din Codul fiscal (inactivitate sau cazier fiscal).
Descarca modelul de cerere de inredistrare fiscala de aici
La facturarea către clienţii din statele membre trebuie analizate două situaţii:una în cazul incare emitentul facturii e plătitor de tva şi a doua în cazul în care emitentul facturii nu e plătitor de tva.
Cu ajutorul acestui cont de activ se se ţine evidenţa existenţei şi mişcării stocurilor de mărfuri.
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor achizitionate (401, 408, 446, 542);
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor reprezentând aportul in natura al actionarilor si asociatilor (456);
•valoarea marfurilor aduse de la terti (357, 401);
•valoarea la pret de inregistrare a materiilor prime, materialelor consumabile, materialelor de natura obiectelor de inventar, animalelor si pasarilor, vandute ca atare (301, 302, 303, 361);
•valoarea la pret de inregistrare a produselor finite transferate magazinelor proprii de desfacere (345);
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor primite de la societatile din grup, alte societati legate prin participatii, unitate sau subunitati (451, 452, 481, 482);
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor constatate plus la inventar si a celor primite cu titlu gratuit (607, 758);
•valoarea adaosului comercial si taxa pe valoarea adaugata neexigibila, in situatia in care evidenta marfurilor se tine la pret cu amanuntul (378, 4428).
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor iesite din gestiune prin vanzare si lipsurile de inventar (607);
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor trimise la terti (357);
•valoarea adaosului comercial si a taxei pe valoarea adaugata neexigibila aferenta marfurilor iesite din gestiune (378, 4428);
•valoarea la pret de inregistrare a marfurilor livrate societatilor din grup alte societati legale prin participatii, unitate sau subunitati (451, 452, 481, 482);
•valoarea donatiilor si pierderilor din calamitati(658, 671).
Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România:
-făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
-mălai (4 pungi de 1 kg);
-paste făinoase (2 pungi de 400 g);
-ulei (4 sticle de 1 l);
-zahăr (2 pungi de 1 kg);
-orez (4 pungi de 1 kg);
-conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
-conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
-conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
-borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
-gem de fructe (1 borcan de 360 g);
-gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).
Proiectul este rinanțat prin POAD.