Carnea de porc are efect terapeutic.

Incriminată drept unul dintre principalii factori vinovaţi de creşterea valorii colesterolului, carnea de porc are, potrivit medicinei tradiţionale chineze, şi reale proprietăţi terapeutice.
Carnea de porc are beneficii asupra organismului doar dacă nu este consumată în exces. Astfel, sporeşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. „Orice preparat care conţine carne de porc contribuie la menţinerea funcţionării normale a stomacului, rinichilor şi splinei. De asemenea, constipaţia poate fi lecuită dacă beţi zeama în care aţi fiert 500 g de carne de porc”, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză.


Adio, riduri!
„Ridurile pot deveni o amintire dacă respectaţi o veche reţetă chinezească pentru întinerirea pielii:100 g de carne macră de porc şi 100 g de fructe de jojoba, fierte în apă timp de trei ore, pe foc mic. Din acest amestec, mâncaţi zilnic, la prânz sau la cină, până când consideraţi că pielea şi-a revenit şi a fost suficient rehidratată”, recomandă specialistul.
Lecuieşte durerile abdominale
Nu ocoliţi preparatele care conţin ficat de porc pentru că acesta are proprietatea de a tonifia sângele şi de a îmbunătăţi vederea.
„Pentru durerile abdominale, fierbeţi jambon de porc în apă şi adăugaţi boia roşie. După ce beţi din această supă, durerile dispar”, susţine Adrian Florea.
Reduce edemele
„Crizele de lumbago sunt calmate, iar edemele sunt reduse dacă alegeţi să consumaţi rinichi de porc. De asemenea, dacă mâncaţi untură de porc, organismul va fi hidratat, iar toxinele – eliminate”, susţine specialistul.
15% din necesarul zilnic de fier al organismului se regăseşte în 100 g de carne de porc.
„Persoanele care exclud carnea de porc din dietă vor avea deficienţe de zinc în organism”, conchide Adrian Florea.

Niciun comentariu: