Update 30.07.2013 :Conform gandul.info ,autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, noua taxă auto, autorităţile descoperind că sunt maşini second-hand cumpărate din statele Uniunii Europene în coproprietate, dar cumpărătorii fac partajul la notariat asupra maşinii înainte de înmatriculare.
In normele metodologice, adica in regulamentul de aplicare a legii referitoare la noul timbru de mediu 2013, la articolul 8 care spune ce masini sunt scutite de plata timbrului de mediu, este mentionata si o categorie trecuta cu vederea de majoritatea: AUTOTURISMELE PROVENITE DIN PARTAJ.
Cum poti scapa de timbrul de mediu
Din start, trebuie mentionat ca este posibila evitarea platii acestei taxe auto doar in cazul masinilor cu numere straine, aflate la prima inmatriculare in Romania. Si asta pentru ca numai acele masini, printr-un contract notarial, pot fi vandute la 2 proprietari. Mai pe scurt, aduci o masina din Germania, o vinzi cu contract notarial celor doi proprietari, care nu sunt neaparat casatoriti. Dupa care, cei doi proprietari noi se intorc la notar pentru a solicita partajarea bunului comun in favoarea unui dintre ei, care, in final, va fi si noul proprietar de drept.
Pana acum, au fost inmatriculate aproximativ 3000 de masini pe teritoriul Romaniei, masini atat ieftine, precum Volkswagen Golf 3, dar si scumpe, cum ar fi Range Rover Evoque sau Touareg fabricatie 2013.
Conform legii, orice bun, fie proprietate, masina sau altceva, detinut la comun de doua sau mai multe persoane, poate deveni proprietatea exclusiva a unuia dintre acestea. Asadar, desi o lege te obliga sa platesti o taxa aberanta cum este timbrul de mediu, o alta lege, ce-i drept mai ascunsa si mai putin cunoscuta, iti permite sa fentezi aceasta taxa.
De ce nu merge cu masinile inscrise in Romania
O masina inscrisa in Romania are in acte un singur proprietar de drept. Chiar daca masina a fost cumparata in timpul unei casatorii, aceasta poate deveni obiect de partaj numai in cazul unui divort, pentru care trebuie sa si aduci dovezi. Daca insa un cuplu care divorteaza legal, doreste sa-si cumpere o masina sau masini, o poate face aplicand aceasta metoda, pentru a nu plati taxa auto.
Merge cu masinile inscrise pe firma?
Mai usor este de aplicat aceasta metoda de eschivare cu masinile care sunt inscrisa pe o firma cu doi actionari. Acestia pot solicita partajul legal al proprietatii, in favoarea unui. Astfel, masina, dupa ce este trecuta de pe firma pe persoana fizica, nu va mai plati timbrul de mediu. Cel putin asta e teoria, insa nu stim de cazuri care sa fi fost aplicate in aceasta situatie, poate stiti voi.
Pentru mai multe detalii cititi la: http://www.4tuning.ro/taxa-auto/cum-sa-fentam-timbrul-de-mediu-varianta-100-legala-19062.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu