Tribunalul a decis: gazele nu sunt ale Statului, ci ale taranilor!

Artico preluat integral din capitalismpepaine.com
By Mihai Giurgea on 28 decembrie 2013 • 52 )
alt
Final de an fierbinte! Decizie istorica: redevente de miliarde de euro pleaca de la Guvern, la români!
Consiliul Local din comuna Suletea (Vaslui) a interzis, ca si la Pungesti, exploatarea gazelor de sist prin fractionare hidraulica.
Prefectura i-a dat in judecata. Cica:
  • “statul este singurul subiect de drept care poate avea în proprietate resursele subsolului și singurul care asigura și reglementeazaexploatarea acestora”
  • “bogatiile subsolului sunt de interes national”
Tribunalul a dat insa DREPTATE TARANILOR:
  • Cum gazele de șist nu se regăsesc în Legea petrolului și nici nu au fost declarate de interes național, Consiliul Local avea competența să se pronunțe cu privire la acestea
  • “în art.1 al 3. din Legea 238/2004, gazele de șist nu sunt prevăzute, pentru a se putea reține faptul că aparțin statului.


BRAVO judecatoarei Elena-Gabriela Aionitoaie! O femeie curajoasa si dreapta.
E o decizie istorica.
Pentru prima oara de la venirea comunistilor in 1945, Statul român pierde (legal, la tribunal) controlul asupra resurselor subsolului (fotocopie dupa decizia instantei, in ziarul vasluian Vremea Noua:http://www.vrn.ro/suletea-a-treia-comuna-care-invinge-prefectura-vaslui-in-instanta).
Prin aceasta decizie, Statul se cutremura din temelii: redevente demiliarde de euro vor merge din clipa asta, nu in bugetul Statului (ca sa fie ciordite de partide). Ci in buzunarul amaratilor de tarani din Vaslui, care devin brusc oameni bogati. Si bogati pe drept, nu prin furt!
Iar Vasluiul e doar inceputul.
Capitalism pe Paine a sustinut asta din prima clipa!
Nici un proprietar nu poate fi obligat de Stat sa primeasca pe pamantul lui sonde, camioane, explozivi si alte bazaconii. Pentru caproprietatea e sfanta si garantata prin Constitutie:
Statul n-are nici un drept sa negocieze nici o redeventa! Nici la aur, nici la gaze de sist, nici la petrol. La nimic! Nici cu Gabriel Resources, nici cu OMV, nici cu altcineva.
Pentru ca bogatiile subsolului, in mod normal, nu sunt ale Statului. Sunt ale oamenilor care detin pamanturile. Bogatiile alea nu pot fi exploatate niciodata – decat daca te apuci sa confisti proprietatile oamenilor. Altfel, stai si te uiti la ele!

Niciun comentariu: